Haku (Huom! tämä hakukone ei hae Pdf -tiedostoista)

 


21.12.2017

Erikoishammasteknikon on aika täyttää toimintakertomus

Yksityisen terveydenhuollon toimintakertomukset vuodelta 2017 on annettava helmikuun loppuun 2018 mennessä.

Toimintakertomukseen täytät yrityksesi ja vastaanottosi yhteystietoja, osoitteita yms. sekä potilaskäyntien ja potilaiden lukumäärän edellisen vuoden ajalta.
Näistä toimintakertomuksista koottavien tilastojen avulla voitaisiin tarkastella erikoishammasteknikoiden hoitamien potilaiden luku- ja käyntimääriä.
Toisin sanoen, tilastolla voitaisiin osoittaa erikoishammasteknikon tuottamien palveluiden erittäin merkittävä asema suun terveydenhuollossa.

EHT-liiton jäsenien Intranet -sivuilta löytyvästä ohjeesta saat apua sähköisen toimintakertomuksen täyttöön.
Sivuilta löydät myös tulostettavan paperilomakkeen. (Erikoishammasteknikkoliitto.fi>Jäsensivut>Tietoa EHT:lle>Toimintakertomus)

 

Valvira / Toimintakertomus

 


21.12.2017

Hammaslääkäriliitto toimii arvonlisäveroasiassa

"Verottaja on joissakin tapauksissa vastaanottojen verotarkastusten yhteydessä esittänyt kantanaan, että purentakiskon laboratorio-osuudesta olisi purentakiskohoidon yhteydessä maksettava arvonlisävero. Verottaja perustaa kantansa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuun, jossa jalkaterapeutin valmistamat tukipohjalliset on katsottu arvonlisäveron alaisiksi."

Lue lisää..

Suomen Hammaslääkärilehti 12/2017 s.18

 

 

Aiemmin uutisoitua...
16.6.2017

Purentakiskot verolle pantava?

Suomen Hammaslääkärilehdestä 8/2017 s.17

"Purentakiskon myynti pitää olla vapaata arvonlisäverosta

Hammaslääkäriliiton toimiston saamien tietojen mukaan verottaja on ainakin joissain osissa maata vaatinut arvonlisäveron suorittamista purentakiskon myynnistä. Liitto muistuttaa, että purentakiskon käyttötarkoitus on pääsääntöisesti purentavaivojen hoito. Kyseessä on siis terveyden- ja sairaanhoitopalvelu. Arvonlisäverolain 34 §:n mukaan veroa ei suoriteta, kun hoitotoimen harjoittaja luovuttaa hoidon yhteydessä hoitoon tavanomaisesti liittyviä palveluja ja tavaroita. Purentakisko on purentavaivan hoidon yhteydessä tavanomaisesti luovutettava tavara. Näin ollen purentakiskon myynti on katsottava arvonlisäverolain 34 §:n mukaisesti arvonlisäverosta vapaaksi. •Heikki Kuusela"

 

Arvonlisäverolain 36 §:n mukaan veroa ei suoriteta hammaslääkärin, hammasteknikon tai erikoishammasteknikon myymistä hammasproteeseista ja niihin kohdistuvista hammasteknisistä työsuorituksista."

 


25.11.2017

Hammastekniikkapäivät, Odontologi 2017

Suomen Hammasteknikkoseuran Hammastekniikkapäivien kävijämäärä oli erinomainen.

Tänä vuonna SHtS -osallistujia oli 296 henkilöä.

 

 


23.11.2017

Suunhoidon valinnanvapaus - uhka vai mahdollisuus?

Sote-uudistus tarkoittaa suunhoidossa sitä, että maakunnat alkavat järjestää julkisesti rahoitetut suunhoidon palvelut. Samalla yksityiset tuottajat voivat tulla entistä vahvemmin mukaan tarjoamaan palveluja. Käyttöön otetaan myös asiakassetelit, joilla voi saada vaikkapa hammasproteettista hoitoa. Asiakas valitsee - maakunta korvaa tuottajalle kulut.

Suunhoidon palvelujen kysyntä ei tule vähenemään. Tästä pitää huolen suomalaisten aikuisten kantama perimä paljon paikatuista hampaista ja iensairauksien runsas hoidon tarve. Tarvitaan monituottajamallia ja kaikkia palveluntuottajia.

Anne Nordblad, lääkintöneuvos STM

Lue lisää STM Muutoksessa-blogi

 


9.11.2017

Tiedote: Hampaat eivät odota neljää vuotta

Suomalaisten suun terveydenhoidon järjestäminen on osa sote-uudistusta. Terveyspalvelujen valinnanvapautta koskevan lakiesityksen mukaan asiakas voi valita suunhoidon yksikön vuoden 2022 alusta eli vuosi muuta terveydenhoitoa myöhemmin. Esityksen mukaan nykyisten terveyskeskusten rinnalle tulee yksityisiä hammaslääkärin vastaanottoja tuottamaan julkisia palveluja.
 
Moni palveluiden järjestämiseen liittyvä asia on vielä auki. Yksi asia on kuitenkin varma: hampaat eivät odota neljää vuotta, vaan suunterveydestä kannattaa pitää huolta joka päivä. Sen varmistamiseksi tarvitaan kolme yksinkertaista asiaa:

   * terveelliset ravintotottumukset
   * hampaiden harjaus kahdesti vuorokaudessa fluoritahnalla
   * säännölliset hammaslääkärintutkimukset

Koska sote-uudistuksen sisällöstä ei ole vielä varmuutta, epätietoisuus on näkynyt myös hammaslääkärien vastaanotoilla.
 
– Osa potilaista on lykännyt tarpeellisia hoitoja eteenpäin, koska on luullut muutoksen tapahtuvan aivan kohta ja että hoito olisi tulossa jopa maksuttomaksi. Maksutonta aikuisten hoito ei tule jatkossakaan olemaan, vaan potilas maksaa todennäköisesti vähintään saman verran kuin nykyisestä suun terveydenhoidosta terveyskeskuksissa, sanoo Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Matti Pöyry.  
 
Hammaslääkäriliitto on painottanut, että uuden järjestelmän tulee tukea hyvää suun sairauksien ennaltaehkäisyyn panostavaa hoitoa. Hoidon tulee myös olla kaikkien kansalaisten saavutettavissa.
 

Suomen Hammaslääkäriliitto / Tiedote 8.11.2017

Tutustu tästä valinnanvapautta koskevaan lakiesitykseen

 


11.10.2017

EHTL jäsenkirje

Erikoishammasteknikkoliiton maapostitse lähetetyssä jäsenkirjeessä ollut HT/HLL yhteisluentojen ohjelma oli virheellinen.

Oikea ohjelma on jo postitettu jäsenille. EHTL pahoittelee virhettä.

 


6.10.2017

Oral Hammaslääkärit myydään Sveitsiin

Sijoitusyhtiö CapMan Buyout myy Oral Hammaslääkärit sveitsiläiselle suunterveydenhoidon konsernille Colosseum Dental Groupille.

Yle / Uutiset 6.10.2017

 


20.9.2017

Työsuojeluhanke ohjaa sote-yrityksiä noudattamaan lakisääteisiä työnantajavelvoitteita

Työsuojeluhallinnolla on käynnissä sote-alan yrityksiin kohdistuva YKSOTE-kuormitus 2017-18 -valvontahanke, jossa on tähän mennessä tehty yli 400 työsuojelutarkastusta. Tarkastuksilla varmistetaan, että työnantajat tuntevat lakisääteiset työnantajavelvoitteensa ja huolehtivat työntekijöiden terveydelle haitallisen fyysisen ja psykososiaalisen kuormituksen ehkäisemisestä, mm. ergonomisten työasentojen toteutumisesta sekä työnteon sujuvuudesta.

AVI / Tiedote 8.9.2017

 


17.8.2017

Keski-Uudellemaalle maan ainoa suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu

Suun terveydenhuollon kokeilussa on käytössä kapitaatiokorvaus, suoriteperäinen korvaus sekä kannustin-sanktiomalli. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän vt. johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen uskoo palveluntuottajien kiinnostuvan kokeilusta.

– Meillä on suhteellisen paljon tässä alueella yksityisiä tuottajia, sekä pieniä yrityksiä että valtakunnallisia ketjuja. Olen aika vakuuttunut että saamme aika paljon kiinnostuneita palveluntuottajia mukaan – ja varmasti myös kuntalaisia.

Ennen suun terveydenhuollon kokeilua Keski-Uudellamaalla on alkamassa henkilökohtaisen budjetin kokeilu. Laitinen-Parkkonen toivoo, että myös pienet tuottajat uskaltautuvat mukaan molempiin.

Kuntalehti 15.8.2017


16.6.2017

Purentakiskot verolle pantava?

Suomen Hammaslääkärilehdestä 8/2017 s.17

"Purentakiskon myynti pitää olla vapaata arvonlisäverosta

Hammaslääkäriliiton toimiston saamien tietojen mukaan verottaja on ainakin joissain osissa maata vaatinut arvonlisäveron suorittamista purentakiskon myynnistä. Liitto muistuttaa, että purentakiskon käyttötarkoitus on pääsääntöisesti purentavaivojen hoito. Kyseessä on siis terveyden- ja sairaanhoitopalvelu. Arvonlisäverolain 34 §:n mukaan veroa ei suoriteta, kun hoitotoimen harjoittaja luovuttaa hoidon yhteydessä hoitoon tavanomaisesti liittyviä palveluja ja tavaroita. Purentakisko on purentavaivan hoidon yhteydessä tavanomaisesti luovutettava tavara. Näin ollen purentakiskon myynti on katsottava arvonlisäverolain 34 §:n mukaisesti arvonlisäverosta vapaaksi. •Heikki Kuusela"

 

Arvonlisäverolain 36 §:n mukaan veroa ei suoriteta hammaslääkärin, hammasteknikon tai erikoishammasteknikon myymistä hammasproteeseista ja niihin kohdistuvista hammasteknisistä työsuorituksista.

 Hammaslaboranttikoulutus kiinnostaa

Ammatillisessa koulutuksessa eniten ensisijaisia hakijoita yhtä paikkaa kohden oli sirkusalan, hammastekniikan, tanssialan, liikunnanohjauksen ja musiikin perustutkinnoilla.

HS 15.6.2017

 Suomalaiset suosivat mieluusti kotimaisia hammaslääkäripalveluita

Suomalaisista 82 prosenttia pitää taustoiltaan tuttua ja liiketoiminnastaan avoimesti viestivää hammaslääkäripalveluiden tuottajaa houkuttelevimpana valintana.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Made by Finland -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2017 ja siihen vastasi 2 219 18–79-vuotiasta suomalaista.

Suomalaisen työn liitto / Tiedote 13.6.2017

 


2.6.2017

SHtS Virkistyspäivä 2017

Lähde virkistäytymään Hammasteknikkoseuran kanssa 17.6 Helsingissä!

Aikaisempien kesien kiipeilytapahtuman tilalle nyt hohtominigolfia, saunomista sekä hyvää ruokaa ja seuraa!

Hammasteknikkoseuran järjestämä hampaantekijöiden virkistäytyminen vietetään tänä vuonna Helsingissä Hohtogolf West Coastissa. Tällä kertaa vuorossa on hohtominigolfia (14€/osallistuja, maksu paikan päällä) sekä golfin perään Lazer Maze lasersäde esterata, jonka tarjoaa Hammasteknikkoseura.

Esteradalla hikoilun jälkeen siirrymme Hernesaaren rantaan Löylyyn, jossa löylyt tarjoaa Plandent Oy (muistakaa ottaa omat uima-asut). Saunomisen jälkeen ilta jatkuu illallisen parissa Eiran Sandrossa omakustanteisesti. Tervetuloa mukaan!


20 nopeinta ilmoittautujaa mahtuu mukaan! Osallistuminen pelkkään fb-tapahtumaan ei riitä, vaan
SITOVAT ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue tästä lisää!

 

 


25.5.2017

Hei, etsin käsityöammatin taitajaa haastateltavaksi Martta-lehteen.

Mietinkin, mahtaisiko hammasteknikkojen joukosta löytyä henkilöä, joka olisi myös Martta-liiton jäsen.

Lehtijutussa on siis tarkoitus pohtia, millaisia töitä tehdään yhä käsin. Miksi juuri näitä töitä ei ole koneellistettu. Hammasteknikko olisi yksi esimerkkiammatti.

Ystävällisin terveisin
Anu Vallinkoski
anu.vallinkoski(at)juttutehdas.fi
050 329 6627

--
Anu Vallinkoski
Toimittaja
puh. +358 50 329 6627

 


27.4.2017

Uusia sisältöjä I love suu -kampanjaan

Hammaslääkäriliiton viime keväänä aloittama I love suu -terveyskampanja väestölle jatkuu myös vuonna 2017 uusilla materiaaleilla täydennettynä.

Lue lisää tästä!

      

Toivotamme kaikki suunterveyden sekä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta toimivat organisaatiot ja ammattilaiset mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta sekä jakamaan sisältöjä eteenpäin omissa kanavissaan.


I love suu -kampanjan osoitteet:
www.facebook.com/ilovesuu
www.ilovesuu.fi

 


20.4.2017

Työnantajan tulee varmistaa terveydenhuollon ammattihenkilöiden pätevyys ja riittävä kielitaito

Työnantajan tulee varmistaa terveydenhuollon ammattihenkilön oikeus toimia tehtävässään henkilöstöä rekrytoidessaan.
Terveydenhuollon ammattihenkilön ammattioikeuden voi tarkistaa Valviran ylläpitämästä julkisesta tietopalvelusta JulkiTerhikistä.

Terveydenhuollon ammattihenkilöllä pitää olla hänen hoitamiensa tehtävien edellyttämä riittävä suullinen ja kirjallinen kielitaito.
Valvira tarkistaa kansalaisuudesta riippumatta kielitaidon hakijoilta, joiden ammatillinen koulutus on suoritettu jollain muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä. Työnantajan velvollisuutena on lisäksi varmistaa, että kaikilla sen palveluksessa työskentelevillä terveydenhuollon ammattihenkilöillä on riittävä ammatillinen kielitaito.

Valvira / Uutinen 20.4.2017

 


11.4.2017

Mehiläinen laajentaa Vaasassa – ostaa hammaslaboratorio Vaasan Hammas Oy:n

Mehiläinen Oy ostaa Vaasassa pitkään toimineen hammaslaboratorio Vaasan Hammas Oy:n koko osakekannan.

Lehdistötiedote 27.3.2017

 


28.3.2017

Hammastekninen ala huolissaan potilasturvallisuudesta

Yleisen taloudellisen tilanteen heikentyessä monet kaupungit ja kunnat ovat pakotettuja hakemaan nopeita säästöjä mm. hankintakilpailutuksen kautta eikä asioita aina ajatella kokonaistaloudellisesti pitkällä aikavälillä.
Turussa hammasteknisten laitteiden hankintakilpailun voittanut yritys tilaa tuotteensa Kiinasta. Kaupungin päätös merkitsee turkulaisille hammaslaboratorioille töiden vähenemistä ja tätä kautta myös osaamisen ylläpidon heikentymistä.

 

Turun Sanomat / Mielipide 28.3.2017

Alkuperäinen kirjoitus (.pdf)

 


22.3.2017

Huijari nauhoittaa puhelimessa myöntävän vastauksen – liittää sen tilaussopimukseen

Liikkeellä on uusi kansainvälinen huijaus, joka liittää puhelimessa annetun myöntävän vastauksen ostosopimukseen. Ulkomailta tuleva soittaja kysyy puhelimessa englanniksi, ”can you hear me?”, kuuletko minua. Vastaus on luonnollisesti ”yes”, kyllä. Tämän äänitteen ”yes” leikataan irti ja miksataan tilausäänitteen nauhalle, jolloin asiakas ei voisi väittää, ettei olisi tilannut tuotetta.


Lue tästä lisää / Yrittäjät

 


Puhelinhuijari kalastaa allekirjoituksia – irtisanominen tuo tuhansien eurojen laskun

Irtisanomislomake paljastuu markkinointisopimukseksi, jonka palvelu maksaa tapauksista riippuen 5000–8000 euroa.
Markkinointia kauppaava Scandinavian Time on aiheuttanut kyseenalaisella toiminnallaan viime viikkoina lukuisia yhteydenottoja Suomen Yrittäjien lakimiespalveluun.


Lue tästä lisää / Yrittäjät

 


21.3.2017

Turkulaisille tekohampaita Kiinasta

Turku kilpailutti hammaslaboratoriopalvelunsa ja voittajaksi selvisi suomalainen Lumi Dental -yritys, joka teettää proteettiset työt Kiinassa saakka.
Turkulaisten tekohampaat tuodaan tästä lähtien siis toiselta puolelta maapalloa.Turun Sanomat 21.3.2017

Talouselämä 21.3.2017

 


6.3.2017

Hammasteknisen alan järjestöt ovat pyytäneet lisäselvitystä Valvirasta

Ammattikuntamme järjestöt ovat tehneet Valviralle selvityspyynnön hammasteknikon asemasta laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimisesta 1.2.2017.
Asian selvittely on ainakin terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimisen osalta edelleen epäselvä, vaikka terveydenhuollon ammattihenkilöitä koskeva laki (559/1994) selkeästi määrittelee laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimista.

 

Lue Hammasteknikko-lehden artikkeli "Onko laki kaikille sama, pitääkö kotimaisella toimijalla olla hammasteknikko palveluksessaan?"

 

 

Aiemmin uutisoitua..

20.10.2016

Tutkintapyyntö Lumi Dental Oy:stä

 

Hammasteknisen alan järjestöt ovat tehneet 18.10.2016 tutkintapyynnön poliisille Lumi Dental Oy:stä.

Taustoja:

 - Lumi Dental Oy valmistuttaa Kiinassa hammasproteeseja ja tuo ne maahan käytettäväksi yksilölliseen käyttöön tarkoitettuina lääkinnällisinä laitteina.

 - Valvira ja Aluehallintovirasto (AVI) on todennut, että Lumi Dental Oy:n toiminnassa ei synny potilasasiakirjoja eikä sillä ole palveluksessaan koulutettuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

 - ...hammasteknikot suorittavat sellaisia keskimääräistä suurempia potilasvahinkoriskejä sisältäviä tehtäviä, että näiden ammattihenkilöiden ammattinimikkeiden ja tehtävien suojaaminen laillistamismenettelyllä on potilasturvallisuuden kannalta välttämätöntä. (HE 33/1994)

 

Hammasteknisellä alalla Valvira valvoo terveydenhuollon toimintaa valtakunnallisesti ja AVI:lla on pääasiallinen vastuu yksityisten terveyspalvelujen valvonnasta alueillaan. Hammaslaboratorion laitelainsäädännön valvonta kuuluu Valviraan terveysteknologian ryhmälle, mm. vaatimustenmukaisuusvakuutus ja laiterekisteri.

Valviralta saadun tiedon mukaan "valehammasteknikko"-asian tutkinta kuuluu poliisille.

Hammasteknisen alan järjestöt katsovat, että riittämättömällä koulutus- ja osaamistasolla valmistetut hammasproteesit saattavat vaarantaa Suomessa asuvien potilaiden terveyden. Suomessa hammasproteesien valmistusta koskevat lait ja säädökset tulisivat koskea myös Suomeen maahantuotavien hammasproteesien valmistusta, jotta potilaat saisivat asianmukaisen ja turvallisen hammasproteettisen laitteen suuhunsa. Hammastekninen ala kuuluu lakisääteisen potilasvakuutuksen piiriin, joten potilasvakuutusta ei voida myöntää yritykselle, jossa ei toimi terveydenhuollon ammattihenkilöä. Yksilölliseen käyttöön valmistetun Suomessa suuhun laitettavan hammasproteesin tai muun vastaavan laitteen valmistajan on annettava potilaalle sen vaatimustenmukaisuudesta vakuutus,  jonka voi vahvistaa allekirjoituksellaan sen valmistanut tai valmistusprosessissa mukana ollut Suomessa laillistettu hammasteknikko.


1. Syyllistytäänkö Lumi Dental Oy:ssa luvattomaan terveydenhuollon ammattihenkilön toimenharjoittamiseen?

- Laillistettu hammasteknikko saa suorittaa hammaslääkärin antamia hammasteknisiä töitä sekä irrotettavien hammasproteesien teknisiä korjauksia.Terveydenhuollon ammattihenkilöistä annettu asetus 17 §.

- Hammasteknikon toimen harjoittaminen Suomessa edellyttää terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain 5 §:n mukaan Valviran hyväksymistä.

- Rikoslain 44 luvun 3 §:ssä kriminalisoidaan terveydenhuollon ammattihenkilönä toimiminen ilman laillista oikeutta.

2. Onko Lumi Dental Oy toiminut lain mukaisesti ETA-alueen ulkopuolelta tuotujen tullausasioiden suhteen?

3. Onko Lumi Dental Oy toiminut lain mukaisesti ETA-alueen ulkopuolelta tuotujen hammasproteesien arvolisäveroasioiden suhteen?
- Arvonlisäverolain 1 §:n mukaan arvonlisäveroa suoritetaan valtiolle liiketoiminnan muodossa Suomessa tapahtuvasta tavaran ja palvelun myynnistä ja Suomessa tapahtuvasta tavaran maahantuonnista.
Arvonlisäverolain 36 §:n mukaan veroa ei kuitenkaan suoriteta hammasteknikon tai erikoishammasteknikon myymistä hammasproteeseista ja niihin kohdistuvista hammasteknisistä työsuorituksista.

4. Onko Lumi Dental Oy hammasproteeseja markkinoille saattaessaan toiminut terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista 629/2010 säädetyn lain mukaisesti? (Vaatimustenmukaisuusvakuutus ja laiterekisteri)

5. Onko Lumi Dental Oy:llä lakisääteinen potilasvakuutus? Näkemyksemme mukaan potilasvakuutusta ei voida myöntää yritykselle jossa ei toimi terveydenhuollon ammattihenkilöä.

6. Onko Lumi Dental Oy suorittanut arvolisäveron suomessa tapahtuvasta hammasproteesien myynnistä? Näkemyksemme mukaan arvolisäverovapautuksen perusteena on hammasteknikon ammattinimike (1501/1993 36§ kohta 3)

 


6.2.2017

THL on julkaissut ohjeet suun terveydenhuollon yksiköiden tartunnantorjuntaan

Vastaanotolle suunnatusta ohjeesta löytyy tietoa muunmuassa:
Hygieniasuunnitelma, henkilöhygienia ja suojainten käyttö, toiminta potilaan hoidossa, pintojen desinfektio ja siivous, välinehuolto..
Edellinen ohje on vuodelta 2003.


Ohje suun terveydenhuollon yksiköiden tartunnantorjuntaan / THL


Ohje hammaslaboratoriolle. Hammaslaboratorion hygienia, Julkaisusarja 2/2000/Lääkelaitos


1.2.2017

Valinnanvapauslain luonnos lausuntokierrokselle

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö ovat lähettäneet sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapauslain luonnoksen lausunnolle 31. tammikuuta. Lausuntoaikaa on 28.3.2017 saakka.

Pykäliä täsmennetään vielä lausuntokierroksen aikana ja sen jälkeen. Myös vaikutusarvioinnit valmistuvat lausuntokierroksen jälkeen lopulliseen muotoonsa. Alustava vaikutusarviointi on saatavilla lausuntopyyntöaineiston yhteydessä.

Lausuntoa pyydetään Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä, muilta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen tuottajilta sekä eräiltä muilta toimijoilta. Näiden lisäksi muutkin voivat halutessaan antaa lakiluonnoksesta lausuntonsa. Annetut lausunnot ovat julkisia ja ne otetaan huomioon hallituksen lakiesityksen viimeistelemisessä.

 

STM / Tiedote 31.1.2017


12.1.2017

Oral Hammaslääkärit laajentaa toimintaansa Saloon

Oral Hammaslääkärit Oyj vahvistaa palvelutarjontaansa Salossa hankkimalla omistukseensa Salon Hammaspaikan,
erikoishammasteknikko Marko Rosendahlin liiketoiminnat Salossa, Somerolla, Kemiössä ja Paimiossa sekä hammaslaboratorio Labodentin.

 

Kauppalehti / STT info

 


9.1.2017

Sähköinen ilmoittautumislomake on avattu!

Kevätluentopäivät Himoksella 10.-12.3.2017

J.Karjalainen, luentoja, laskettelua, yhteinen illanvietto ja ruokailu buffet-illallisella, Olavi Uusivirta...

Kevätluentopäivät palaavat Himokselle monen vuoden tauon jälkeen.
Tiedossa loistavia luentoja ja hyvää seuraa. Käy rinteessä ja pulahda paljuun.
Rentoudu illallisella ravintola Liiterissä ja lähde kuuntelemaan Suomen huippuartisteja Himos Areenalle!
Vanhoista tekijöistä opiskelijoihin, kaikki mukaan!

 

Lue tästä lisätietoa!

 


6.1.2017

Mistä palveluseteli-kokeilussa on kysymys - Valinnanvapausmalli elävässä elämässä


Asiakkaiden valinnanvapauteen perustuva toimintamalli tulee muuttamaan kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin liittyvien osapuolten roolia, asemaa ja toimintaa merkittävästi.

Muutoksessa-blogi / Minna Saario / 4.1.2017

Asiantuntijat kertovat videolla, mistä palvelusetelikokeilussa on kysymys ja millaisia sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapauteen liittyviä kokeiluja eri paikkakunnilla tehdään.

Katso video

 

 

Aiemmin palvelusetelikokeilusta uutisoitua...

 


5.1.2017

Suusyöpätapaukset lisääntyvät hälyttävästi

Britannian syöpärekisterin uusimpien tilastojen mukaan suusyöpätapausten määrä lisääntyi hälyttävästi kuluneiden 20 vuoden aikana, peräti 68 %. Syynä on tupakointi ja lisääntynyt alkoholin käyttö niin miesten kuin naisten keskuudessa.

Suun terveydenhuollon ammattilaisille suusyövän varhaisvaiheen salakavaluus on tuttu juttu. Varhaisdiagnostiikassa olemme avainasemassa, sillä mikään muu terveydenhuollon ammattiryhmä ei näe niin hyvin potilaan suuhun kuin mikä hammaslääkärin tuolissa on mahdollista.

 

Suomen Hammaslääkärilehti / Kolumni 5.1.2017


3.1.2017

Erikoishammasteknikon on aika täyttää toimintakertomus

Yksityisen terveydenhuollon toimintakertomukset vuodelta 2016 on annettava 28.2.2017 mennessä.

Toimintakertomukseen täytät yrityksesi ja vastaanottosi yhteystietoja, osoitteita yms. sekä potilaskäyntien ja potilaiden lukumäärän edellisen vuoden ajalta.
Näistä toimintakertomuksista koottavien tilastojen avulla voitaisiin tarkastella erikoishammasteknikoiden hoitamien potilaiden luku- ja käyntimääriä. Toisin sanoen, tilastolla voitaisiin osoittaa erikoishammasteknikon tuottamien palveluiden erittäin merkittävä asema suun terveydenhuollossa.

EHT-liiton jäsenien Intranet -sivuilta löytyvästä ohjeesta saat apua sähköisen toimintakertomuksen täyttöön.
Sivuilta löydät myös tulostettavan paperilomakkeen. (Erikoishammasteknikkoliitto.fi>Jäsensivut>Tietoa EHT:lle>Toimintakertomus)


Valvira / Toimintakertomus

 


 

 

 Vanhat uutiset ja tiedotteet 2017

Vanhat uutiset ja tiedotteet 2016

Vanhat uutiset ja tiedotteet 2015

Vanhat uutiset ja tiedotteet 2014

Vanhat uutiset ja tiedotteet 2013

Vanhat uutiset ja tiedotteet 2011-2012