Suomen Hammasteknikkoseuran stipendirahasto on perustettu edistämään hammasteknistä tutkimusta Suomessa. Vuosittain jaettava summa on pienehkö, eikä sellaisenaan mahdollista kovin mittavien tutkimusten toteuttamista, mutta voi toimia osarahoituksena.

Hammasteknikkoseuran stipendirahastoa voi auttaa rahalahjoituksin, joita seura ottaa kiitollisena vastaan. Lahjoituksen voi sijoittaa stipendirahatilille. Kaikki tilille kertyneet varat ohjautuvat alla lueteltuihin stipendeihin.

 

Esimerkkejä viime vuosilta

- 2004 jaettiin stipendi opinnäytetyölle, tutkimusapuraha sekä tutkimusstipendi.
- 2005 ei jaettu stipendiä.
- 2006 jaettiin stipendi parhaalle näyttötyölle.
- 2007 ei jaettu stipendiä, mutta myönnettiin apuraha opinnäytetyöhön.
- 2008 stipendin saanut opinnäytetyö  (Huom! Tiedoston koko 47,5 Mt)
- 2009 jaettiin stipendi ja apuraha. 2009 apurahan saanut opinnäytetyö 
- 2010 jaettiin stipendi ja apuraha. 2010 apurahan saanut opinnäytetyö
- 2017 myönnettiin 5000€ tutkimusapuraha hammastekniikan tohtorin väitöskirjatyöhön.

 

Opiskelijastipendi ( Anders Blom -apuraha )

Hammasteknikkoseuran stipendirahasto myöntää vuosittaisen opiskelijastipendin alaa edistävälle opinnäytetyölle. Kirjalliset opinnäytetyöt tulee toimittaa Suomen Hammasteknikkoseuran toimistolle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Mannerheimintie 52 A 1 00250 Helsinki) kolme viikkoa ennen stipendin jakoa (valmistumispäivä). Kolmihenkinen valitsijaraati arvioi opinnäytetyöt ja päättää stipendin myöntämisestä

Huom! Opinnäytetyön ei tarvitse olla oikoluettu tai oppilaitoksen arvostelema.

Mikäli määräaikaan mennessä ei ole saapunut hammasteknistä alaa edistävää opinnäytetyötä, voi valitsijaraati jättää kyseisen vuoden opiskelijastipendin jakamatta.

 

Tutkimusapuraha

Hammasteknikkoseuran stipendirahasto jakaa tutkimusapurahaa hammasteknistä alaa edistävälle tutkimustyölle. Apurahaa voivat hakea kaikki hammasteknisellä alalla työskentelevät sekä alaa opiskelevat.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee tutkijan lisäksi ilmetä tutkimuksen kohde sekä tutkimuksesta aiheutuvien kustannusten arvio. Stipendirahaston kolmehenkinen raati käsittelee hakemukset. Mikäli hakemus hyväksytään, Hammasteknikkoseuran hallitus määrittää hakemuskohtaisesti tutkimusapurahan suuruuden.

 

 

Julkaisu Hammasteknikko -lehdessä

Opiskelijastipendin tai tutkimusapurahan saaneet kirjalliset työt valokuvineen ja kaavioineen voidaan julkaista Hammasteknikko -lehdessä. Näistä julkaistavista tutkimuksista tai artikkeleista ei Hammasteknikko -lehti enää maksa erikseen kirjoituspalkkioita.

Opinnäytetyön julkaiseminen Hammasteknikko -lehdessä ei kuitenkaan aina vaadi stipendiä.

 

Esimerkkejä julkaistuista opinnäytetöistä

- Ympäristöasioiden hallintajärjestelmä HT2/2000 s.4-10

- Massiivisten metallirankojen valaminen Nautilus T -painevakuumilaitteella HT1/2005 s.4-11

- Ammattikorkeakoulutuksen antamat hammasteknikon työelämävalmiudet HT3/2005 s.4-11

- Hammasteknikoiden työvoimaennuste 2009 - 2050 HT2/2010 s.6-8