Hammasproteettisia tuotteita ja kojeita valmistetaan käsityönä monista eri materiaaleista. Muoveista, metalleista, keraameista, zirkoniasta ja näiden yhdistelmistä. Valmistusprosessissa käytetään lukuisia erilaisia apuaineita ja työkoneita. Valmistusmenetelmissä käytetään useita erilaisia tekniikoita, muun muassa jäljennös, mallinnus, vahaus, käsin muotoilu, hiova ja leikkaava työstö, kyvetointi, valu, prässäys, hitsaus, juotos, elektrolyysi- ja mekaaninen kiillotus...   Modernit 3D kuvaus, tulostus-, sintraus- ja jyrsintätekniikat ovat hyvänä vaihtoehtona tietyn välivaiheelle, esimerkiksi jäljentämis- tai valutapahtumalle. Pinnan sileyden (Ra) suhteen modernit 3D-valmistustekniikat eivät pääse lähellekkään perinteisen valmistustekniikan tarkkuutta.

Samalle hammasproteettiselle tuotteelle voi olla monta erilaista hintaa. Loppuhinta määräytyy pääsääntöisesti työhön käytetyn työvoiman, tekniikan ja materiaalien kustannuksista.

Käyttö, huolto ja hoitoohjeet saat hoidosta vastaavalta kliiniseltä ammattilaiselta, hammaslääkäriltä tai erikoishammasteknikolta. Kojeen valmistuksesta vastaava hammasteknikko toimittaa tarvittaessa lisätietoa esimerkiksi käytetyistä materiaaleista.

 

. .

 

 Usealla hammaslaboratoriolla on Avainlippu-merkki.